Turkije Vakantie

Op vakantie naar Turkije? Zoek je een onvergetelijke vakantie? Hou je van landen die cultuur, natuur en ontspanning combineren? Kies dan voor een vakantie in Turkije en geniet als nooit tevoren!

Vakantie Turkije

Tijdens jouw vakantie in Turkije zet de lokale bevolking hun beste beentje voor. Dit doen ze natuurlijk voor iedereen, maar ze geven je het gevoel dat jij speciaal bent. Wanneer de bevolking tot het uiterste gaat om je op je wenken te bedienen kun je optimaal genieten en tot rust komen.

Daarnaast ontdek je nieuwe smaken in pittoreske restaurants, drink je ongeziene cocktails en geniet je van plaatselijke artiesten. Met andere woorden, de Turkse bevolking verandert jouw vakantie in Turkije in een sensationele ervaring.

Tijdens je vakantie in Turkije loop je geheel zonder zorgen, en altijd met een brede glimlach op het gezicht!

Touroperators Turkije Reizen

 SunJets : Op zoek naar een hotel in Turkije? Bekijk het aanbod van Sunjets en boek tegen de goedkoopste prijs.
 TUI (voorheen Jetair) : een goedkope vakantie naar Turkije begint bij TUI. De grootste keuze, scherpe prijzen en veel last minute aanbiedingen  voor een zonnige vliegvakantie naar Turkije.
 Bij Neckermann vindt U een ruim aanbod vliegvakanties naat Turkije tegen de scherpste prijzen. Boek nu een vliegvakantie of lastminute online bij Neckermann.
 Bij Sunweb boekt U steeds online aan de beste prijs! Bij Sunweb boek je een reis naar Turkije goedkoper! Een mooi en uitgebreid aanbod.
 Corendon is een allround touroperator met naast de bestemming Turkije ook vliegvakanties naar de bestemmingen Bulgarije, Griekenland, Egypte, Marokko en Tunesië!

Kies jouw ultieme Turkije vakantie

Om de beslissing, om je vakantie in Turkije door te gaan brengen zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij op ‘Turkije Vakantie’ al een berg informatie voor je verzameld.

Gebieden die je kunt/moet bezoeken, belangrijke informatie over een rondreis in Turkije, uitgebreide informatie over de belangrijkste steden in Turkije, de belangrijkste bezienswaardigheden en praktische reisinformatie worden allemaal besproken. Zo kies je dus eenvoudig de ideale vakantie in Turkije.

Gebieden in Turkije

Turkije valt op te delen in een aantal gebieden die elk een eigen charme hebben. Zo heb je de Turkse Riviera in het zuidwesten van Turkije welke voornamelijk bekend staat van de vele exotische badplaatsen. Ten westen van de Turkse Riviera vind je de Lycische kust.

Aan de lycische kust vind je zowel rust als een schitterende natuur. Daarnaast herbergt de Lycische kust vele kleine, gezellige steden en kleine stranden. De Egeïsche kust daarentegen leent zich voor veel avontuurlijkere vakanties.

Je kunt bijvoorbeeld vanuit dit gebied eenvoudig talloze mooie Griekse en Turkse eilanden bezoeken en geheel zonder plan de hort op. Tot slot hebben we de Noord-Egeïsche kust die zich dan weer uitstekend leent voor liefhebbers actieve excursies en diverse watersporten.

Lees meer over de gebieden in Turkije op de pagina gebieden in Turkije.

Rondreis in Turkije

Een vakantie in Turkije kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je bijvoorbeeld een stedentrip naar Istanbul plannen, een lekkere all-inclusive vakantie in een mooi resort, of juist een rondreis in Turkije.

Een rondreis in Turkije stelt je in staat om Turkije ongedwongen te ontdekken en contacten te leggen met de lokale bevolking zoals je alleen maar kunt wanneer je een rondreis in Turkije doet. Lees verder over de verschillende soorten rondreizen op de pagina rondreis in Turkije.

Turkse steden

Soms is een weekend weg alles wat je nodig hebt om even bij te komen, en soms is er gewoonweg niet meer tijd dan een weekend. Wanneer dat het geval is dan is een stedentrip de ultieme uitkomst. Even lekker tot rust komen en toch nieuwe dingen ontdekken kan dan ook in diverse grote steden in Turkije.

Lees meer over de belangrijkste steden van Turkije en beslis welke stad het beste aansluit op jouw wensen op de pagina Turkse steden.

Praktische reisinformatie voor Turkije

Dat een vakantie in Turkije heerlijk is valt nauwelijks over te twisten, maar je wilt niet voor verrassingen komen te staan. Praktische reisinformatie is dan ook erg belangrijk. Vertrek dan ook goed voorbereid naar Turkije om onaangename verrassingen te vermijden.

Onze tips houden je uit de problemen en laten je toe zorgeloos te genieten van het land, ongerepte natuur en de uitgebreide geschiedenis in verschillende Turkse steden. Alle tips en praktische reisinformatie voor je vakantie in Turkije vindt je op de pagina reisinformatie Turkije.

Turkije klimaat

Gelegen aan de Middellandse Zee is het Zuid-Europese klimaat kenmerkend voor het land. Een reis naar Turkije verzekert je dan ook van hoge temperaturen in de maanden mei tot en met oktober. Daarnaast kennen de wintermaanden ook erg aangename temperaturen.

Het is dan ook niet voor niets dat honderdduizenden mensen hier elk jaar overwinteren. Meer informatie over het Turkse klimaat vindt lees je op de pagina Turkije klimaat.