Gebieden Turkije

Turkije omschrijven in één zin is nagenoeg onmogelijk. De verschillende gebieden in Turkije hebben hun eigen karakteristieken en charmes. Toeristen kiezen daarom het beste een vakantie in het gebied dat aansluit bij hun interesses.

Aan de kust zullen liefhebbers van een rustige strandvakantie zich nestelen in het zand, terwijl avonturiers eerder kiezen voor binnenlandse bestemmingen waar ze de ongerepte natuur van Turkije kunnen ontdekken. De meeste activiteiten en bezienswaardigheden vind je in de kustgebieden.

Om je op weg te helpen, zetten wij ze voor je op een rij. De kustgebieden in Turkije zijn de ideale uitvalsbasis voor elke reiziger. Naast talloze activiteiten en bezienswaardigheden, hebben de grote steden in deze gebieden een goede verbinding met het binnenland.

Om die reden beginnen de meeste excursies en rondreizen in een grote stad. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een rondreis in Cappadocië.

Turkse Riviera

De Turkse Riviera ligt in het zuidwesten van Turkije en betreft het gebied tussen Marmaris en Alanya. Dit gebied staat voornamelijk bekend om de vele exotische badplaatsen en grote steden als Side, Antalya en Bodrum.

Als jij ook wilt ontdekken waarom jaarlijks miljoenen toeristen vertoeven aan de Turkse Riviera bekijk dan snel de pagina Turkse Riviera.

Egeïsche kust

Met een avontuurlijke, niets moet alles mag, instelling zit je gebakken aan de Egeïsche kust. Een vakantie in deze regio stelt je in staat om op eenvoudige wijze veel verschillende Griekse als Turkse eilanden te bezoeken.

Wil je echt avontuurlijk doen dan boek je alleen de minimale voorzieningen en bepaal je ter plekke of je wel of niet langer op een bepaald eiland wilt blijven. Voor meer informatie en tips over een vakantie aan de Egeïsche kust bekijk je de pagina Egeïsche kust.

Noord-Egeïsche kust

Een vakantie met jonge kinderen is vaak lastig. Kinderen moeten namelijk vaak bezig gehouden worden anders gaan ze zich snel vervelen. Een vakantie aan de Noord-Egeïsche kust is dan misschien wel de beste optie.

Met stranden, leuke dorpjes en steden in de buurt en talrijke mogelijkheden tot actieve dagexcursies is er altijd wel wat te doen en hoeft geen enkele dag saai te zijn. Geïnteresseerd in de beste tips voor een vakantie in dit gebied, bekijk dan snel de pagina Noord-Egeïsche kust.

Lycische kust

De Lycische kust bevindt zich ten westen van de exotische badplaatsen van de Turkse Riviera. Dit gebied in het prachtige Turkije kenmerkt zich door kleine strandjes, gezellige steden en een ongekend prachtige natuur.

Kom je echt voor je rust of wil je uitgestrekte wandelingen maken in de ongerepte natuurgebieden die de Lycische kust rijk is dan is dit de plek voor jou. Ontdek nog meer geheimen van de Lycische kust op de pagina Lycische kust.