Rondreis Turkije

De meeste toeristen zoeken bij het boeken van een reis naar een goede bestemming waar ze hun vakantie door zullen brengen. Ongetwijfeld heb je dan een goede vakantie, maar ontdek je dan ook het echte Turkije? Wij denken van niet! Om een goed beeld te krijgen van Turkije kies je beter voor een rondreis in Turkije.

Tijdens deze rondreis ontmoet je verschillende mensen met elk hun eigen verhaal, zie je meer van het land en krijg je een waarheidsgetrouw beeld van het leven in Turkije.

Rondreis Turkije

Om een rondreis in Turkije te boeken heb je twee mogelijkheden. Sommige touroperators bieden rondreizen aan waarbij ze de organisatie op zich nemen. Het enige dat je moet doen is de reis boeken en daarna zorgen gidsen en kenners van het land dat je overal op tijd bent en begeleiden ze je op excursies.

Op voorhand zijn de hotels geboekt zodat je geen enkele zorgen hebt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf een rondreis in Turkije samen te stellen. Dit heeft als groot voordeel dat het meestal goedkoper uitkomt.

Een ander belangrijk voordeel ten opzichte van een compleet verzorgde rondreis in Turkije is ook dat je meer vrijheid hebt. Je kiest namelijk zelf welke excursies je maakt en ter plaatse gooi je, indien gewenst, zonder problemen het programma om.

Natuurlijk moet je al het opzoekwerk zelf verrichten en eventuele problemen ter plaatse zelf oplossen. Of deze voordelen opwegen tegen de nadelen, is geheel je eigen keuze.

Rondreis Cappadocië

De streek in het zuiden van Turkije genaamd Cappadocië leent zich extreem goed voor een rondreis. Cappadocië herbergt talloze overblijfselen vanuit de Romeinse overheersing. Daarnaast is er in de streek zoveel te zien dat Cappadocië op de werelderfgoedlijst staat.

Voor de belangrijkste tips raden wij u aan om snel een kijkje te nemen op de pagina rondreis Cappadocië.

Rondreis Turkije in 8 dagen

Je wilt een rondreis in Turkije doen maar weet niet precies hoeveel tijd je hiervoor moet uittrekken. Een te korte rondreis en je kunt maar weinig zien en een te lange reis en de enthousiasme verdwijnt. Wij raden dan ook een rondreis in Turkije aan van 8 dagen.

Andere tips voor een rondreis Turkije in 8 dagen vind je op de pagina rondreis Turkije in 8 dagen.

Beste periode rondreis Turkije

Rondreizen in Turkije doe je best in april of in mei. Met temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius en zo goed als geen regen, ontdek je het land zonder nat te worden. Ook de temperatuur is op dat moment zeer aangenaam zonder dat het te extreem wordt om dingen te ondernemen.

September en oktober hebben vergelijkbare meteorologische omstandigheden. Wel stijgt de kans op regen naarmate de winter dichterbij komt. Meer informatie over het klimaat in Turkije lees je op de pagina Turkije klimaat.